Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zgomot alb

A young mother with her eyes closed pressing her sleeping baby against her chest
A young mother with her eyes closed pressing her sleeping baby against her chest

 

Ce este zgomotul alb pentru bebeluși?

Aproape toți părinții vor avea într-o etapă sau alta probleme în a-și face copilul să se liniștească atunci când vine vorba de culcare. Bebelușii agitați își pot ține părinții treji toată noaptea. Dar, în afară de hrănire și mângâiere, există și alte lucruri pe care un părinte le poate face pentru a ajuta la calmarea celui mic. Zgomotul alb este un mod dovedit de a ajuta bebelușii să doarmă.

Zgomotul alb este un termen general pentru sunete relaxante și monotone, cum ar fi sunete de ploaie sau ocean. Atunci când vorbim de zgomot alb pentru bebeluși, ne referim la o anumită gamă de sunete pe care un bebeluș este obișnuit să le audă în pântecul mamei. Imaginați-vă un fel de radio static înăbușit, combinat cu zumzetul de la o unitate de aer condiționat. Pe piață există o gamă largă de aplicații pentru telefon și aparate pentru zgomot alb.

 

Ajută zgomotul alb bebelușii să doarmă?

Mulți părinți au constatat că zgomotul aspiratoarelor sau al uscătoarelor de păr par să calmeze bebelușii. Deși acesta pare un remediu casnic amuzant, este susținut de știința reală. Studiile au arătat că probabilitatea ca un bebeluș să adoarmă crește de peste trei ori când este liniștit prin zgomot alb.

 

Cum calmează zgomotul alb bebelușii?

Așa cum mulți adulți sunt liniștiți de zgomotul ploii care cade pe acoperiș sau de vânt, și bebelușii sunt calmați de anumite sunete. Cum se întâmplă asta? Să ne amintim că bebelușul a fost în uter în primele luni ale vieții sale, un loc pe care îl considerăm calm și liniștit. Dar, pentru urechile unui copil nenăscut, este un loc înconjurat de zgomot constant. Poate fi comparat cu zgomotele pe care le auzi în timp ce capul nostru este scufundat în cadă. Zgomotul alb este o aproximare brută pentru sunetul cu care este obișnuit un făt din uter. Este un efect similar cu un sunet „shhhhh” șușotit și prelungit de la un părinte. Studiile arată că, la expunerea la zgomotul alb, ritmul cardiac al bebelușului scade în câteva minute, pe măsură ce se liniștește.

 

Cât de tare trebuie să fie zgomotul alb pentru bebeluși?

Este clar că există anumite beneficii ale zgomotului alb pentru bebelușii care nu pot dormi. Dar la ce nivel ar trebui să fie? Academia Americană de Pediatrie sugerează 50 decibeli ca limită de zgomot recomandată. În studiile științifice, s-a dovedit util volumul de 67 decibeli.

Icon of the recommended volume limit of 67 decibels that have been proven helpful for babies having trouble sleeping
Icon of the recommended volume limit of 67 decibels that have been proven helpful for babies having trouble sleeping

 

Când nu este recomandat să folosiţi zgomotul alb pentru bebelușul dumneavoastră?

Este necesară prudență dacă bebelușul dumneavoastră nu a mai fost expus la zgomot alb. Urechile bebelușilor sunt mult mai sensibile decât urechile adulților, volumul zgomotului fiind un factor important, astfel încât să nu afectăm urechile micuțului. Pe piață există numeroase produse de siguranță pentru bebeluși care reglează nivelul de zgomot la care este expus un bebeluș.

Pot exista și mici dezavantaje, de exemplu, dacă bebelușul se bazează prea mult pe zgomotul alb pentru a dormi, o noapte la bunici fără acest ajutor se poate dovedi dificilă. De asemenea, este posibil ca zgomotul alb pur și simplu să nu funcționeze pentru bebelușul dumneavoastră. În plus, episoadele prelungite și persistente de plâns pot fi un semn al colicilor sugarului. Aceasta este o problemă gastro-intestinală care nu este ușor de rezolvat cu o aplicație pentru zgomotul alb. Medicamentele eliberate fără prescripție medicală, cum este Espumisan®, pot reprezenta ajutorul de care aveți nevoie pentru a vă adormi bebelușul.

 

De ce nu funcționează zgomotul alb la bebelușul meu?

Au fost efectuate multe studii pe acest subiect, cu rezultate contradictorii. Dar se pare că tulburările gastro-intestinale, cum este malabsorbția glucidelor, se numără printre cele mai frecvente cauze declarate ale colicilor sugarilor. Fermentația resturilor de glucide cauzează o creștere a dioxidului de carbon și hidrogenului. Abdomenul bebelușilor se poate simți umflat sau strâns, cu un stomac zgomotos și flatulență.

 

Cum ajută Espumisan® un bebeluș care are colici

Colicile sugarului reprezintă o afecțiune frecventă la copiii mici și pot cauza un disconfort considerabil pentru bebeluși. Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un remediu împotriva disconfortului unui copil cu colici.

Simeticona, substanța activă din Espumisan®, modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt încorporate în masa alimentară din tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte și gazul este eliberat, este ușurată absorbția gazelor de către peretele intestinal și evacuarea lor prin mișcarea intestinelor sub formă de eructație sau flatulență.

O singură doză din substanța activă a Espumisan®, împreună cu zgomotul alb pot aduce o ameliorare a episoadelor de plâns prelungit din timpul serilor și a agitației din timpul zilei.

Espumisan® 100 mg/ml emulsie

Emulsie cu 100 mg simeticonă pentru tratamentul simptomelor gastro-intestinale cauzate de gaze.

Two packs of Espumisan Emulsion 100 in different sizes, on the right side, behind the big package is an illustrated lion
Two packs of Espumisan Emulsion 100 in different sizes, on the right side, behind the big package is an illustrated lion

Espumisan® - diferite forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

Three girlfriends drinking coffee and having a good time, sharing information about flatulence and Espumisan

Espumisan® 40 mg capsule

Asigură ameliorare împotriva balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

A happy father hugging his laughing daughter after taking Espumisan Emulsion 40

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Espumisan® TV Spot

Pentru a raporta o reactie adversa suspectata la unul dintre medicamentele Berlin-Chemie /Menarini, puteti

  • apela direct numarul dedicat pentru Farmacovigilenta, telefon +40 726 766 665;
  • contacta persoana responsabila cu activitatea de farmacovigilență, prin:
  • telefon: +40 21 232 34 32;
  • fax in atenția Departamentului de farmacovigilență al companiei: +40 21 233 08 26;
  • e-mailro.pv@berlin-chemie.com.
  • Contacta Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din România, Str. Aviator Sanatescu 48, Sector 1, Bucuresti, Tel: +40 21 317 11 00; +40 21 317 11 01; +40 21 317 11 02; +40 21 317 11 04; +40 21 316 10 79 Secretariat, Fax: +40 21 316 34 97.
  • daca sunteti Profesionist in Domeniul sanatatii puteți contacta reprezentantul medical al companiei;