Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Balonarea în timpul verii

Parents running through a field with their two children and swinging one child upwards
Parents running through a field with their two children and swinging one child upwards

 

De ce este balonarea mai deranjantă în timpul verii?

Pentru mulți oameni, vara este cea mai frumoasă perioadă a anului: ore lungi cu soare, purtarea rochiilor preferate și cine îndelungate cu prietenii în serile calde de vară. Dar, după cocktail-uri târzii cu prietenii, gustări cu mult zahăr și căldura orașului, digestia pare că lucrează împotriva dumneavoastră. Cea mai caldă perioadă a anului este, totodată, pentru mulți oameni, perioada în care călătoresc în alte țări. De asemenea, bucătăria locală poate conduce la iritarea sistemului digestiv. Mulți oameni se simt balonați în timpul verii.

Balonarea abdominală combinată cu flatulența este unul dintre cele mai frecvent raportate simptome gastro-intestinale în timpul vizitelor la medic. Dar acest lucru este ținut secret de multe ori din cauza rușinii sau este ignorat deoarece pacienții și medicii nu îl consideră o problemă reală. În tot acest timp, în realitate mulți oameni suferă de durere și disconfort social din cauza balonării și a flatulenței. Se pot simți inconfortabil în rochiile de vară și nu se simt bine cu prietenii din cauza senzației de disconfort din abdomen.

 

Ce cauzează balonarea din timpul verii?

Sistemul digestiv uman este pe cât de miraculos, pe atât de sensibil. Încercarea unor alimente diferite față de experiența anterioară a stomacului dumneavoastră, indiferent dacă sunt gustări cu zahăr, prea mult alcool sau băuturi carbogazoase, poate conduce la iritarea stomacului. Așa cum o mașină ar avea probleme cu un carburant nou, organismul dumneavoastră este obișnuit cu dieta anterioară și, astfel, este sensibil la schimbări.

Problemele digestive pot apărea în timpul diferitelor faze ale digestiei. Problemele pot începe în timp ce înghițim prea mult aer, când mâncăm în grabă sau pot fi cauzate de producția excesivă de gaze din intestinul inferior. Mai ales în cazul balonării, anumite tulburări gastro-intestinale apar deseori după mese cu o anumită mărime sau compoziție. De asemenea, senzația de durere abdominală și balonare poate fi legată de stres, digestie necorespunzătoare, dezechilibru hormonal, înghițirea de aer în timpul mesei sau anumite medicamente.

Deși vara este un moment minunat pentru a vă bucura de viață cu prietenii, familia și colegii, este, de asemenea, o perioadă cu disconfort abdominal pentru mulți oameni.

Icon of a cupcake to illustrate the large amount of sugar in our meals

Prea mult zahăr

Icon of a glass and bottle of wine to illustrate high consumption of alcohol

Prea mult alcool

Icon of carbonated drink as food that can cause gas and bloating

Băuturi carbogazoase

Icon of clouds with lightning to illustrate stress

Stres

Icon of hormonal imbalance

Dezechilibru hormonal

Icon of medication

Anumite medicamente

 

Cum elimin balonarea în timpul verii?

Dacă sunteți balonat în timpul lunilor de vară, vă simțiți inconfortabil în haine sau în timpul întâlnirilor sociale, există mai multe lucruri pe care le puteți face. 

Medicamente eliberate fără prescripție medicală
Produsele precum Espumisan® folosesc ingrediente care favorizează transportul adecvat al gazelor. Este recomandat să cumpărați astfel de medicamente înainte și să le aveți cu dumneavoastră dacă sunteți predispus la balonare.

Activitate fizică
Studiile arată că activitatea fizica ușoară poate îmbunătăți eliberarea gazelor intestinale. Activități precum o plimbare prin cartier pot pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces. De asemenea, s-a dovedit că exercițiile fizice regulate ajută la ameliorarea balonării și durerii din timpul menstruației. De asemenea, o postură defectuoasă și în decubit poate deranja transportul normal al gazelor în corp.

Un masaj blând al abdomenului de-a lungul intestinului gros poate ajuta să puneți în mișcare gazele care sunt blocate în intestin.

 

Cum preveniți balonarea din timpul verii

Deoarece multe dintre probleme par să fie cauzate de stilul modern de viață, puteți face multe lucruri pentru a reduce problemele legate de balonare. Atenția acordată obiceiurilor și rutinei dumneavoastră vă poate ajuta să identificați și să eliminați cauzele.

 
  Young parents having a meal at the dining table, wearing their work clothes with their child sitting between them. They are laughing and having a good time together
  Young parents having a meal at the dining table, wearing their work clothes with their child sitting between them. They are laughing and having a good time together

  Identificarea și evitarea alimentelor și situațiilor care vă fac să vă simțiți balonat
  Vă simțiți balonat după anumite alimente? Reacționați la anumite situații, poate în momente de stres? Sau vă simțiți balonată în perioada menstruală?

  A young woman with long, brown hair holds a tall glass with her hand and drinks a carbonated drink with a straw out of it
  A young woman with long, brown hair holds a tall glass with her hand and drinks a carbonated drink with a straw out of it

  Evitați alimentele care favorizează balonarea
  Se știe că alcoolul, țigările și băuturile carbogazoase provoacă balonare. Eliminarea lor din dieta dumneavoastră poate fi un prim pas către o stare mai bună.

  Woman’s hand pouring the medicine out of the bottle on her left palm
  Woman’s hand pouring the medicine out of the bottle on her left palm

  Medicamente eliberate fără prescripție medicală
  Ameliorarea poate fi obținută prin medicamentele disponibile în farmacii. Produse ca Espumisan® folosesc ingrediente care favorizează transportul adecvat al gazelor.

  A woman and a man looking at each other while kneeling on the side of the road and tying their jogging shoes
  A woman and a man looking at each other while kneeling on the side of the road and tying their jogging shoes

  Activitate fizică
  Studiile arată că activitatea ușoară poate îmbunătăți eliberarea gazelor intestinale. Activități precum o plimbare prin cartier pot pune în mișcare intestinele, ceea ce ajută la eliberarea gazelor în exces. De asemenea, s-a dovedit că exercițiile fizice regulate ajută la balonarea și durerii din timpul menstruației. De asemenea, o postură defectuoasă și în decubit poate deranja transportul normal al gazelor în corp.

   

  Espumisan® – Ameliorarea unui stomac balonat!

  Balonarea și flatulența sunt normale. Dar stilul nostru modern de viață poate fi foarte dăunător. Un loc de muncă stresant, încercarea de a împăca hobby-urile, familia și prietenii pot duce la stres și la consumul de cantități mari de alimente grase și nesănătoase. Sistemul nostru digestiv nu poate ține pasul, ceea ce conduce la producerea excesivă de gaze care pot rămâne blocate în abdomenul nostru și ne fac să ne simțim plini și balonați. Disconfortul din abdomen și teama de flatulență necontrolată sunt o sursă de stres pentru mulți oameni.

  Simeticona, substanța activă din Espumisan®, oferă ameliorare împotriva balonării. Simeticona este un remediu împotriva balonării și flatulenței. O pastilă de Espumisan® asigură ameliorarea unei game largi de simptome cauzate de gaze, cum sunt flatulența sau abdomenul umflat.

  Simeticona, substanța activă din Espumisan®, modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt blocate în tractul gastro-intestinal. Astfel, bulele sunt sparte, gazul este eliberat, ceea ce ușurează evacuarea gazelor prin eructație sau flatulență.

  Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

  Three girlfriends drinking coffee and having a good time, sharing information about flatulence and Espumisan.There is a packshot of Espusiman 40 mg Capsules in the front

  Espumisan® 40 mg capsule

  Asigură ameliorarea balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

  Two packs of Espumisan 100 mg/ml Emulsion in different sizes in the foreground, behind the big package is an illustrated lion. In the background there is a happy baby that lies on his smiling mother and looking curiously at the camera

  Espumisan® 100 mg/ml emulsie

  Emulsie ușor de administrat la gestionarea afecțiunilor legate de flatulență din primele săptămâni de viață

  A happy father hugging his laughing daughter after taking Espumisan Emulsion 40

  Espumisan® 40 mg/ml emulsie

  Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

  Espumisan® TV Spot

  Pentru a raporta o reactie adversa suspectata la unul dintre medicamentele Berlin-Chemie /Menarini, puteti

  • apela direct numarul dedicat pentru Farmacovigilenta, telefon +40 726 766 665;
  • contacta persoana responsabila cu activitatea de farmacovigilență, prin:
  • telefon: +40 21 232 34 32;
  • fax in atenția Departamentului de farmacovigilență al companiei: +40 21 233 08 26;
  • e-mailro.pv@berlin-chemie.com.
  • Contacta Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din România, Str. Aviator Sanatescu 48, Sector 1, Bucuresti, Tel: +40 21 317 11 00; +40 21 317 11 01; +40 21 317 11 02; +40 21 317 11 04; +40 21 316 10 79 Secretariat, Fax: +40 21 316 34 97.
  • daca sunteti Profesionist in Domeniul sanatatii puteți contacta reprezentantul medical al companiei;