Colicile sugarilor

Episoadele de colici ​la bebeluși ​apar de obicei seara. Sugarul se agită neliniştit şi îşi ridică picioarele, iar abdomenul i se întăreşte. ​Devine ​foarte iritat şi plânge adesea în situaţii care provoacă disconfort

 

Amploarea acestei probleme dureroase

Amploarea acestei probleme dureroase

Colicile sugarilor reprezintă o tulburare frecventă care poate apărea în primele săptămâni de viaţă (şi de obicei survine la câteva săptămâni de viaţă şi poate dura până la 5 luni); afectează 10-30% dintre sugari. În 80% dintre cazuri, primele simptome apar chiar din a doua săptămână de viaţă.

 

Care este cauza colicilor sugarilor?

Remedii colici bebelusi

Manifestările colicilor sugarilor sunt iritabilitatea, episoadele de nelinişte şi plânsul prelungit, strident, dar şi simptomele clare de disconfort digestiv (sugarul îşi ridică picioarele şi are abdomenul întărit). Colicile sunt favorizate şi de: alergia la proteinele din laptele de vacă, supraalimentaţia, subnutriţia, eructaţia neadecvată sau anxietatea parentală.

 

Cum se pot ameliora colicile sugarilor?

Tratament colici bebelusi

Colicile reprezintă o problemă temporară, care dispare fiziologic în timp. Părinţii pot însă încerca să amelioreze simptomele sugarului​. În primul rând, trebuie să nu se impacienteze. Copilul care plânge trebuie luat în braţe, îmbrăţişat sau plimbat. Copilului i se pot administra pe cale orală picături cu simeticonă, cum ar fi Espumisan® 100 mg/ml.

 

Espumisan® 100mg/ml picături orale, emulsie- medicamentul preferat împotriva colicilor bebeluşilor!

medicament colici bebelusi

Espumisan® medicamentul preferat dintre formulele anti-colici disponibile sub formă de picături*

 *Date Cegedim, A2A2, unități și valoare MSP, MAT Apr 2020