» Mobile Version

Espumisan® capsule este un medicament binecunoscut şi utilizat pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor gastro-intestinale cauzate de acumularea excesivă de gaze în intestin, de exemplu, flatulenţa.

Substanţa activă din componenţa Espumisan® este simeticona. Simeticona acţionează prin scăderea tensiunii superficiale din pelicula bulelor de gaz pentru a putea fi absorbite mai uşor prin peretele intestinal sau eliminate prin peristaltism din tractul gastrointestinal.

 

Espumisan® capsule:
Ameliorare rapidă şi ajutor pentru eliminarea disconfortului abdominal cauzat de prezenta gazelor in intestin
  • Espumisan® capsule conţine 40 mg de simeticonă; aceasta descompune pelicula de la suprafata bulelor de gaz şi dispersează în manieră eficientă gazul acumulat în tractul gastro-intestinal, determinând ameliorarea senzaţiei de presiune şi preaplin din abdomen.
Ajută la efectuarea corectă a metodelor imagistice de diagnostic
  • Espumisan® capsule este recomandat pentru pregătirea pacientului în vederea efectuării investigaţiilor diagnostice la nivelul abdomenului.
Bine tolerat
  • Espumisan® conţine simeticonă (in the website therei is „capsule” which should be erased), o substanţă cu acţiune locală, doar la nivel intestinal, care nu este absorbită in organism, motiv pentru care poate fi utilizată si împreună cu alte medicamente.
  •  Espumisan® capsule conţine o substanţă inertă din punct de vedere chimic, prin urmare poate fi utilizat fără restricţii asociate stării de sănătate, de vârstă, sau de durata de administrare*, fără a exista riscul de supradozaj.
  • Espumisan® capsule nu conţine zahăr şi poate fi utilizat de persoanele cu diabet sau cu intoleranţă la zahăr.
  • Simeticona poate fi utilizată de către femei însărcinate sau care alăptează deoarece nu este absorbită din tractul gastrointestinal.

*În cazul în care aveţi probleme digestive nou-apărute şi/sau persistente, trebuie să vă adresaţi medicului. Acesta vă va investiga în vederea depistării unei alte afecţiuni subiacente care necesită alt tip de tratament.

Utilizare simplă
  • Capsulele de Espumisan® sunt mici şi uşor de înghiţit.
O marcă binecunoscută şi utilizată

Espumisan® capsule este medicamentul anti-balonare şi anti-flatulenţă cel mai frecvent cumpărat în România*.

*Date Cegedim, A2A2, unități și valoare MSP, MAT Apr 2020


Stresul are vreo legătură cu balonarea şi flatulenţa?

Stresul poate fi una dintre cele mai frecvente cauze ale balonării si flatulenţei. Mâncatul pe fugă, termenele limită si odihna insuficientă au un impact negativ asupra funcţionării sistemului digestiv.

Ce alimente pot provoca balonare şi flatulenţă?

Funcţionarea corectă a sistemului digestiv depinde în mare parte de alimentele pe care le consumăm. Unele produse sau feluri de mâncare pot avea o contribuţie considerabilă la apariţia balonarii şi flatulenţei, de aceea trebuie să ţineţi cont de acest aspect atunci când vă alegeţi alimentele pe care să le includeţi în dietă.

Meteorismul, după termenul Latin meteorismus, afectează peste 90% dintre persoanele cu tulburări gastro-intestinale.