» Mobile Version

Espumisan® 100 mg/ml picături orale, emulsie, este un medicament bine cunoscut şi utilizat pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor gastro-intestinale cauzate de acumularea excesivă de gaze în intestin, de exemplu, colicile sugarilor.

Substanţa activă din componenţa Espumisan® 100 mg/ml este simeticona. Simeticona acţionează prin scăderea tensiunii superficiale din pelicula bulelor de gaz pentru a putea fi absorbite mai uşor prin peretele intestinal sau eliminate prin peristaltism din tractul gastrointestinal.

 

Espumisan® 100 mg/ml picături orale, emulsie:
Ameliorare blândă şi eficientă a colicilor sugarilor
  • O doză de simeticonă 100 mg/ml la fiecare masă a bebeluşilor ameliorează eficient colicile sugarilor. Simeticona alterează tensiunea superficială din pelicula bulelor de gaz acumulate în bolusul alimentar şi în mucusul din tractul digestiv, ducând la dezintegrarea acesteia.
  •  Gazele astfel eliberate pot fi apoi absorbite prin peretele intestinal sau eliminate prin peristaltismul intestinal.
Bine tolerat
  • Espumisan® 100 mg/ml conţine simeticonă, o substanţă cu acţiune locală, doar la nivel intestinal, care nu este absorbită in organism, motiv pentru care poate fi utilizată si împreună cu alte medicamente.
  • Espumisan® 100 mg/ml conţine o substanţă inertă din punct de vedere chimic, prin urmare poate fi utilizat fără restricţii asociate stării de sănătate, de vârstă, sau de durata de administrare*, fără a exista riscul de supradozaj.
  • Espumisan® 100 mg/ml nu conţine zahăr şi poate fi utilizat de persoanele cu diabet sau cu intoleranţă la zahăr.
  • Simeticona poate fi utilizată cu precauţie de către femei însărcinate sau care alăptează deoarece nu este absorbită din tractul gastrointestinal; substanţa activă fiind eliminată sub formă nemodificată.

*În cazul în care aveţi probleme digestive nou-apărute şi/sau persistente, trebuie să vă adresaţi medicului. Acesta vă va investiga în vederea depistării unei afecţiuni subiacente care necesită alt tip de tratament.

Formă uşor de utilizat la sugari
  • Picături cu administrare orală cu gust plăcut de banană.
Medicament binecunoscut şi utilizat
  • Cele mai bine vândute picături pentru colicile sugarilor în România*.

*Date Cegedim, A2A2, unități și valoare MSP, MAT Apr 2020


Colicile sugarilor – o mică mare problemă

Colicile sugarilor – o problemă dureroasă, însă autolimitantă – pot apărea în prima lună de viaţă. Nu afectează dezvoltarea şi sănătatea copilului însă adesea pot provoca probleme micuţilor şi părinţilor, care nu ştiu cum să procedeze.

Mămico... ai grijă ce mănânci!

După venirea pe lume a bebeluşului, rutina dumneavoastră zilnică va fi complet dată peste cap. Totul va depinde de programul de somn şi de masă al bebeluşului.

Statisticile arată că la 80% dintre sugarii care prezintă colici problemele apar încă din a doua săptămână de viaţă.